καροτα-λαχανικα-τοματα-κηπευτικα

27ο Επιστημονικό Συνέδριο – Υποστήριξη της Ανάπτυξης του Τομέα των Οπωροκηπευτικών

28 – 29 Σεπτεμβρίου 2015 – Το 27ο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών από τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο ValisResort στην Αγριά Βόλου.

Η Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών είναι η αρχαιότερη Ελληνική επιστημονική εταιρεία της γεωπονικής επιστήμης με ανά διετία διοργάνωση πανελληνίων συνεδρίων σε διαφορετική περιοχή της χώρας. Φέτος στο συνέδριο στο Βόλο θα συμμετάσχουν με προφορικές και γραπτές παρουσιάσεις πολλοί επιστήμονες της Ελλάδας και Κύπρου που ασχολούνται με τη δενδροκομία, λαχανοκομία, ανθοκομία, αρχιτεκτονική τοπίου, αμπελουργία και αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά.

Θα παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες ερευνητικές δραστηριότητες και καινοτομίες στα ανωτέρω αντικείμενα από καθηγητές, ερευνητές, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και ιδιώτες στα ανωτέρω αντικείμενα, που σχετίζονται με την καλλιέργεια, παραγωγή – συντήρηση – μεταποίηση των οπωροκηπευτικών και διαχείριση του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα σε ποικίλα θέματα υπάρχουν εργασίες για τα ευρέως διαδεδομένα αλλά και τα καινοτόμα καλλιεργούμενα είδη και τα προϊόντα τους, καθώς και τη σχέση καλλιέργειας και αστικού και αγροτικού περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου εδώ και από τον καθηγητή Γεώργιο Νάνο στο email: gnanos@agr.uth.gr