Αλβανία: Ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων στη γεωργία

Στη πόλη Fier, οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη βιομηχανία κατασκευής κατοικιών με προσανατολισμό σε νέες επενδύσεις στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Σύμφωνα με το γραφείο Ο.Ε.Υ Τιράνων, της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα, πηγές από το Περιφερειακό Συμβούλιο Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στο Fier, ανακοινώνουν ότι το ενδιαφέρον της αγοράς φαίνεται ότι στρέφεται πλέον προς τον τομέα των ακινήτων στη γεωργία.

Η Περιφέρεια του Fier είναι μια από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη παραγωγή στη χώρα όσον αφορά στον αγροτικό τομέα. Η πόλη βρίσκεται στα νότια της περιοχής Myseqese, που αποτελεί μια από της πιο εύφορες περιοχές της χώρας και κοντά στην λοφώδη περιοχή Mallakastra, γνωστή και για τη κτηνοτροφία της.

Στις περιοχές αυτές, υπάρχουν πολλά γεωργικά και κτηνοτροφικά αγροκτήματα. Οι επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα ενισχύονται, επίσης, από επιδοτούμενα καθεστώτα στήριξης, ενώ η δημιουργία σύγχρονων εμπορικών υποδομών ενθάρρυνε τις αγροτικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγή λαχανικών και φρούτων εποχής που πωλούνται όχι μόνο στις εγχώριες αγορές αλλά προορίζονται και για εξαγωγές.