Δεν φαίνεται να επηρεάστηκε η παραγωγή χοιρινού και βόειου κρέατος από τα μέτρα περιορισμού για την πανδημία COVID-19 στην Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.
Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2020, η παραγωγή χοιρινού κρέατος ανήθλε σε 2 εκατ. τόνους (+ 3,3% σε σχέση με πέρυσι) και η παραγωγή βόειου κρέατος σε 0,6 εκατ. τόνους (μικρή πτώση -0,4%).
Η παραγωγή χοιρινού κρέατος μάλιστα, σε ορισμένα κράτη μέλη, ήταν υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, όπως πχ. την Ισπανία (+ 12,7%), την Ολλανδία (+ 6,1%), τη Γερμανία (+ 3,9%), τη Γαλλία (+ 1,4%) και την Πολωνία (+ 1,3%).

Μεγάλη πτώση σημείωσε πάντως η παραγωγή βόειου κρέατος στην Ιταλία (-41,5%) και ακολοθούν η Πολωνία (-10,7%) και η Γερμανία (-6,5%). Αντίθετα η Ολλανδία σημείωσε αύξηση και στην κατηγορία αυτή (+ 19,8%)
Να τονιστεί βέβαια ότι οι σημαντικές μειώσεις στην Ιταλία αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την τρέχουσα αναδιάρθρωση της βιομηχανίας βοοειδών.
