Σημαντική αύξηση των εξαγωγών ελληνικών φρούτων, λαχανικών και τροφίμων προς Σουηδία σημειώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018 σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2017, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Συγκεκριμένα:
- 80% στα πεπόνια/καρπούζια
- 67% στα εσπεριδοειδή
- 11% στα λαχανικά/φρούτα παρασκευασμένα
- 4,5% στο ελαιόλαδο
- 10% στα τυριά,
- 6,6% στο γιαούρτι,
- 25% στα προϊόντα αρτοποιϊας/ζαχαροπλαστικής,
- 60% στη μπίρα,
- 55% στο μέλι κλπ.
Παράλληλα σημειώνονται μειώσεις κατά :
- 11% στα σταφύλια,
- 16% στα κρασιά,
- 31% στο ρύζι,
- 38% στα ζυμαρικά
- 23% στα παγωτά κλπ.