Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή ανά τον κόσμο

21 Σεπτεμβρίου 2014-Δύο ημέρες πριν από την έκτακτη συνάντηση κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, πολίτες σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους ετοιμάζοντας την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου τη μεγαλύτερη κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή που έχει γίνει ποτέ.

Τοπικοί, εθνικοί και παγκόσμιοι φορείς, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα υποδεχτούν τους ηγέτες καθώς θα φτάνουν στη Νέα Υόρκη στην «Πορεία των Λαών για το Κλίμα». Η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια έκκληση για 100% καθαρή ενέργεια.

Στην Αθήνα το κινηματικό «πάρτυ» θα γίνει στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 16.00 την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις και τη συλλογή υπογραφών στην πιο σημαντική ψηφοφορία που έκανε ποτέ ο παγκόσμιος αστικός οργανισμός Avaaz. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι ΜΚΟ WWF, Greenpeace, Γιατροί του Κόσμου, ΕΚΠΑΖ Αρχέλων.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες θα βγουν την Κυριακή στους δρόμους για να κάνουν ξεκάθαρο στους ηγέτες ότι οφείλουν να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν την καταστροφική κλιματική αλλαγή.