Εκδήλωση: Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων

24 Ιανουαρίου 2020 – Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Αυστραλού βιοκαλλιεργητή Andre Leu τ. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, ώρα 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το περιεχόμενο του βιβλίου του με τίτλο: «Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», το οποίο εστιάζει στους μύθους που συντηρούν οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων, όπως το γεγονός ότι είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματα τους είναι δήθεν ασφαλή σε μικρές ποσότητες, ότι διασπώνται και ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές και πως είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια.

Ο Andreu Leu έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε όλα τα στάδια της βιολογικής γεωργίας, όπως την καλλιέργεια, τη φυτοπροστασία, την αντιμετώπιση των ζιζανίων, τη μετασυλλεκτική διαχείριση, μεταφορά, διάθεση, ανάπτυξη νέων προϊόντων και την εκπαίδευση, στην Αυστραλία και σε πολλές άλλες χώρες. Έχει ευρεία γνώση των περιβαλλοντικών και των γεωργικών συστημάτων στην Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, κατά τη διάρκεια της τεσσαρακονταετούς απασχόλησής του σε αυτές τις χώρες.

Ο Andre και η γυναίκα του έχουν μια οικολογική εκμετάλλευση με τροπικά δένδρα στο Daintree του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία, η οποία προμηθεύει ποιοτικά πιστοποιημένα φρούτα τις τοπικές και διεθνείς αγορές.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής που είχε και την πρωτοβουλία της έκδοσης του εν λόγω βιβλίου.