elaia-logo

ΕΛΑΙΑ 2015 στο Αγρίνιο

Οι εκδηλώσεις ‘ΕΛΑΙΑ 2015’ συνεχίζονται για δεύτερη συνεχή χρονιά και θα πραγματοποιηθούν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο.

Έχουν ως θεματολογία το ελαιόλαδο, την επιτραπέζια ελιά και τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο την πολιτιστική δραστηριοποίηση με αφορμή το γεγονός και την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων που σχετίζονται με την Μεσογειακή Διατροφή.

Ο θεσμός ‘ΕΛΑΙΑ’ αποτελεί «γιορτή» με κοινό τόπο συνάντησης αγροτών, εμπόρων, ελαιοπαραγωγών, τυποποιητών, συλλόγων, πολιτών και επιστημόνων με σκοπό να ενδυναμώσει περαιτέρω την οικονομία της περιοχής.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Ελαία 2015 θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 16/10/2015

Εκδηλώσεις προβολής με το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα προϊόντα της ελιάς ως πρωταγωνιστές στη Μεσογειακή Διατροφή στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

  • Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και ελιάς σε μαθητές. Έκθεση προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου.
  • Παιδομαγειρέματα σε μαθητές από τοπικούς chef.
  • Kαλλιτεχνικό διαγωνισμό φωτογραφίας και video με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ καθώς και έκθεση των έργων από μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Φωτογραφική έκθεση από φωτογράφους της ART 8 με θεματολογία τη Μεσογειακή Διατροφή ως τέχνη και επικοινωνία.
  • Επίδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών μαγειρικής από συλλόγους/ chef ξενοδοχείων/ΚΑΠΗ κλπ.
  • Η γνωστή Μαρία Σεραφειμίδου μαγειρεύει φυσικά καλλυντικά. Η συγγραφέας θα παρασκευάσει μπροστά στο κοινό τις συνταγές της και θα υπογράψει τα αντίγραφα του βιβλίου της «Μαγειρεύω Καλλυντικά».
  • Mουσική βραδιά

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας και το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου την Παρασκευή 16/10/2015 διοργανώνουν στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας ημερίδα με θέμα:

‘Στρατηγικές Αγροτικής Ανάπτυξης: Κοινά Δίκτυα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων’

Σάββατο 17/10/2015

  • Επιστημονική ημερίδα με θέμα τα Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή με ενημερωτικές διαλέξεις και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας.
  • Zωντανή επίδειξη τοπικών συνταγών μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα από τον εγκεκριμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια.

Κυριακή 18/10/2015

Αθλητικές εκδηλώσεις ‘ Μεσογειακή Διατροφή και Άθληση’ και τελετή λήξης των εκδηλώσεων με συναυλία του Μουσικού Σχολείου του Δήμου Αγρινίου.