γαλα

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ σε κτηνοτρόφους: Μη ταυτίζεστε με τέτοιες περιπτώσεις

Δεν είναι μια συνηθισμένη μέση κτηνοτροφική μονάδα της χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να ταυτίζονται με τέτοιες περιπτώσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αναφορικά με την υπόθεση της κτηνοτροφικής επιχείρησης που παραπεμφθεί σε αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ έρχεται ως απάντηση στην ανακοίνωση των Κτηνοτροφικών Συλλόγων σύμφωνα με την οποία η διεξαγωγή της έρευνας για παραβάσεις εξαντλείται σε κτηνοτροφικές και όχι σε τυροκομικές επιχειρήσεις.

Ο φορέας διευκρινίζει ότι η  ανάγκη ελέγχου της συγκεκριμένης κτηνοτροφικής επιχείρησης,  προέκυψε  μέσω διασταυρωτικών έλεγχων που συνεχώς διεξάγονται στο σύστημα «Άρτεμις»,  από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι οι ποσότητες γάλακτος που παρέδωσε προς τυροκόμηση  είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με το δηλωθέν ζωικό της κεφάλαιο.

Η συγκεκριμένη κτηνοτροφική επιχείρηση σύμφωνα με τις ποσότητες γάλακτος που  φέρεται να παρέδωσε, δεν είναι μια συνηθισμένη μέση κτηνοτροφική μονάδα της χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι μας να ταυτίζονται με τέτοιες περιπτώσεις, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σε ότι αφορά τις εμπλεκόμενες τυροκομικές επιχειρήσεις που παρέλαβαν τις συγκεκριμένες ποσότητες γάλακτος, ο οργανισμός ενημερώνει ότι ήδη μία εξ αυτών παραπέμφθηκε στην Πρωτοβάθμια  Επιτροπή Παρατυπιών και Παραβάσεων, ενώ εντός των ημερών θα ακολουθήσει και η παραπομπή της δεύτερης τυροκομικής επιχείρησης.