γεωργια

Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο: Η Ελληνική Γεωργία με το Βλέμμα στο Μέλλον

29 Ιουνίου 2015 – Η Επιτροπή Αγροτεχνολογίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διοργανώνει το 4ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας με τίτλο: «Η Ελληνική Γεωργία με το Βλέμμα στο Μέλλον» τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Το φετινό συνέδριο εξετάζει τις εμπροσθοβαρείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή υπό το πρίσμα εξελίξεων στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στερέωμα καθώς και των απαραίτητων ενεργειών εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Η εκδήλωση θα εστιάσει:

  • στις σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης γεωργικών μηχανημάτων και τεχνολογίας γενικότερα,
  • στην ανάδειξη τοπικών ποικιλιών εγχώριου γενετικού υλικού και βέλτιστων μεθόδων σποροπαραγωγής, καθώς και
  • στην καλύτερη επιλογή γεωργικών πρακτικών και διαχείρισης αγροτεμαχίων για την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, μέσω εφαρμογών γεωργίας ακριβείας.

Διακεκριμένοι επιχειρηματίες, επιστήμονες, εκπρόσωποι του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ή να επικοινωνήσετε στο 2310 286453.