κινητο

Ενιαία Αίτηση: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για την εξυπηρέτηση των ΚΥΔ

Ένα νέο εργαλείο που ίσως να διευκολύνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μέσω της υπηρεσίας αυτής, ο πολίτης – αγρότης θα μπορεί να εξυπηρετείται από το ΚΥΔ ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή του ή του κινητού τηλεφώνου του.

Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι ο αγρότης που είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία μπορεί και μόνος του να υποβάλει την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης αρκεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ να του παρέχει τακτική ενημέρωση και στοχευμένη κατάρτιση.

Από την άλλη, η νέα αυτή εφαρμογή αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο για την υποστήριξη των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων, το οποίο ίσως να βοηθήσει στην αποφυγή συνωστισμού, κάτι που είναι σημαντικό την περίοδο που διανύουμε.

Η εφαρμογή

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του gov.gr και του κυβερνητικού νέφους (G-cloud), o ΟΠΕΚΕΠΕ παρέχει την δυνατότητα στους αγρότες που έχουν τη γνώση να χειριστούν τέτοιες εφαρμογές, να επικοινωνήσουν μέσω τηλεσυνάντησης – τηλεδιάσκεψης, δίχως δηλαδή να απαιτείται η φυσική τους παρουσία, με οποιοδήποτε από τα 450 ενεργά πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) επιλέξουν, από όποιο σημείο βρίσκονται.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής ή ένα «έξυπνο κινητό» και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την αίτησή τους, αλλά και να βλέπουν το αγροτεμάχιο που επιθυμούν να δηλώσουν και να κατευθύνουν ακριβώς τον υπεύθυνο του ΚΥΔ για την ψηφιοποίησή του, με τον ίδιο τρόπο που θα το έκαναν αν ήταν παρόντες στο γραφείο.

Προκειμένου ο αγρότης να συνδεθεί στην πλατφόρμα, πρέπει να κατεβάσει και να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του ή σε ένα «έξυπνο» κινητό την αντίστοιχη εφαρμογή «ΚΥΔ Mobile» μέσω του Google play. H ταυτοποίηση γίνεται με τους κωδικούς taxisnet, σύμφωνα με τα πρότυπα της ΓΓΠΣ και ακολούθως επιλέγεται από τον χρήστη το Κέντρο που θα τον εξυπηρετήσει.