Στις ευκαιρίες εισόδου ελληνικών διατροφικών προϊόντων στην αγορά της Σιγκαπούρης αναφέρεται η ΄έκθεση του γραφείου Ο.Ε.Υ.
Σύμφωνα με την έκθεση υπάρχει ενδιαφέρον για γαλακτοκομικά, ποιοτικά κρέατα, θαλασσινά, υγιεινή διατροφή, βιολογικά τρόφιμα και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ελληνικών τροφίμων είναι η θετική αξιολόγηση ως υψηλής ποιότητας τρόφιμα, η αποδοχή υψηλών πρότυπων ασφάλειας τροφίμων καθώς η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε. αλλά και οι αντίθετες εποχές παραγωγής τροφίμων από το νότιο ημισφαίριο καθώς και η θαλάσσια και αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Σιγκαπούρης.
Σημειώνεται ότι η Σιγκαπούρη δεν έχει δασμούς στα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα – εκτός από τα αλκοολούχα ποτά.
Η Σιγκαπούρη εισάγει πάνω από το 90% των τροφίμων της λόγω της ανυπαρξίας εκτάσεων γης διαθέσιμης για γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η διατροφή των 5,7 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, βασίζεται κυρίως σε εξωτερικές πηγές για προμήθειες τροφίμων – δημιουργώντας ευκαιρίες για διεθνή προϊόντα και εταιρείες να εξαγάγουν στη Σιγκαπούρη.
Η Αυστραλία, η Κίνα, η Ινδονησία, η Μαλαισία και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τους κύριους προμηθευτές τροφίμων της χώρας.