φλωρινα

Φλώρινα-Κοζάνη: Προβολή τοπικών προϊόντων διατροφής στα Σκόπια

Τα Επιμελητήρια Φλώρινας και Κοζάνης και το Επιμελητήριο Μοναστηριού σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ Σκοπίων και το Γραφείο Προξενικών Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Μοναστηρίου διοργανώνουν εκδήλωση γαστρονομίας για την προβολή τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων της Φλώρινας και Κοζάνης στο καταναλωτικό κοινό στην πΓΔΜ.

Η δράση προβολής σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στον χώρο εκδηλώσεων “GRAND PREMIER” στο Μοναστήρι (Bitola) και θα απευθύνεται σε καταναλωτές και δυνητικούς επισκέπτες των πολιτών της περιοχής στην Φλώρινα και την Κοζάνη.

Μάγειρες από 12 επιχειρήσεις εστίασης της Φλώρινας θα παρουσιάσουν τοπικές συνταγές και εδέσματα προκειμένου να αναδείξουν την τοπική κουζίνα, τα τοπικά προϊόντα διατροφής, καθώς και τα καταστήματα εστίασης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης γαστρονομίας, επιδιώκεται η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B), μεταξύ επιχειρήσεων των δύο γειτονικών περιοχών, αξιοποιώντας τη Συμφωνία Συνεργασίας των Επιμελητηρίων Φλώρινας και Μοναστηρίου (Bitola).