ΓΗ

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στο σπίτι μαζί με τη NASA

Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, εδώ και 50 έτη σε όλον τον κόσμο, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης.

Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της συνεχώς αυξάνεται. Οι ενέργειες για την προστασία της γίνονται όλο και πιο επιτακτικές. Πολιτικοί και επιστήμονες οφείλουν να προστατεύσουν τη Γη των παιδιών τους.

Η περίοδος που διανύουμε, η παραμονή μας στο σπίτι, η ασυνήθιστη ησυχία που επικρατεί στις περισσότερες πόλεις του πλανήτη μας τροφοδοτούν με σκέψεις για την ανεκτίμητη αξία που έχει για τον άνθρωπο το φυσικό περιβάλλον, η Γη.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος παρακινεί τους πολίτες να γιορτάσουν τη σημερινή ημέρα με φωτογραφίες τοπίων της φύσης ή παιδικές ζωγραφιές σχετικές με τη Γη τις οποίες θα μοιραστούν μέσω των κοινωνικών δικτύων με χιλιάδες άλλους ανθρώπους συνοδεύοντάς τες με τα hashtags: #earthday2020 και#ypen

Ξεκινώντας 50 χρόνια πίσω, η NASA δημιούργησε ένα όμορφο βιντεο και μας καλεί να συμμετέχουμε σε μια live συζήτηση με εμπειρογνώμονες που θα μας παρουσιάσουν νέα δεδομένα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις μας.