βαμβακι

Ημερίδα: Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας

26 Ιανουαρίου 2018 – To Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών – Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος διοργανώνουν την 2η ετήσια ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού με θέμα:

«Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 10:30 στην Καρδίτσα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος (1ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης).

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στις κάτωθι πόλεις:

  • Θεσσαλονίκη, 02 Φεβρουαρίου, ώρα: 16.00 (Τόπος: Συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός, Διεθνής Έκθεση “AGROTICA”)
  • Λαμία, 09 Φεβρουαρίου, ώρα: 17.00 (Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων)
  • Αλεξανδρούπολη, 13 Φεβρουαρίου, ώρα: 17.00 (Τόπος: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης)

Στις ημερίδες θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και του προγράμματος της ταξινόμησης 1% του παραγόμενου προϊόντος.

Επίσης, θα γίνει αναφορά για την εφαρμογή της Υ.Α. σχετικά με τις ξένες ύλες στο σύσπορο βαμβάκι, προτάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής της βαμβακαλλιέργειας, γενικότερη ενημέρωση για τις τιμές της αγοράς του βαμβακιού καθώς και τις εξελίξεις για τις ορθές μεθόδους συλλογής του προϊόντος ενώ θα γίνει αναφορά και για τα κριτήρια της ποιότητας βάμβακος και την αξία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία.

Είσοδος ελεύθερη.

Το Πρόγραμμα της ημερίδας στην Καρδίτσα θα το βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2441079926