καρυδια

Ημερίδα: Η καλλιέργεια της καρυδιάς

18 Νοεμβρίου 2014 – Για την δυνατότητα και τις προοπτικές της καλλιέργειας της καρυδιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα με θέμα:

«Δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της καρυδιάς»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Πρόσφατες πολυετείς έρευνες στις Η.Π.Α. έδειξαν ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών θωρακίζουν την υγεία μας. Μεταξύ αυτών τα καρύδια πλούσια σε ω-3 και ω-6 λιπαρά, χαρακτηρίζονται από υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα. Η αυξημένη κατανάλωση καρυδιών στη χώρα μας συνεπάγεται την εισαγωγή σημαντικών ποσοτήτων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Αλλά και η Ε.Ε. είναι ελλειμματική σε καρύδια, πραγματοποιώντας εισαγωγές της τάξεως των 150χιλ. τόνων ετησίως.

Η πλειονότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων καρυδιάς στην χώρα μας εντοπίζεται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όμως η εισαγωγή αλλά και η δημιουργία ελληνικών ποικιλιών που προσαρμόζονται ακόμα και σε πεδινές περιοχές, δίδοντας ικανοποιητικές αποδόσεις, συνηγορούν σε μια ώθηση της καλλιέργειας τα τελευταία χρόνια. Η ημερίδα έχει ως στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των καλλιεργητών καρυδιάς αλλά και των υποψηφίων επενδυτών.

Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο καθηγητής δενδροκομίας του τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δρ. Νάνος Γεώργιος.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 25210-58175.