κρασι2

Ιστορικό ρεκόρ για τις ισπανικές εξαγωγές οίνου

Η αγορά της Κίνας εκτινάσσει τις επιδόσεις των ισπανικών κρασιών, τα οποία παρουσιάζουν κύκλο εργασιών ρεκόρ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η ισπανική βιομηχανία εξήγαγε στην Κίνα 11,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου με κύκλο εργασιών ύψους 1,3 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει μείωση 1% σε όγκο και αύξηση 6% σε αξία σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016. Η τελευταία αυτή επίδοση ανακοινώθηκε από το ισπανικό Παρατηρητήριο της Αγοράς Οίνου (OeMV), το οποίο τονίζει ότι «οι ισπανικές εξαγωγές οίνου καταγράφουν το καλύτερο πρώτο εξάμηνο της ιστορίας τους». Με εξαίρεση των χύμα οίνων χωρίς γεωγραφική ένδειξη, οι Ιβηρικοί οίνοι ποιότητας καταγράφουν ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των εμφιαλωμένων κρασιών (5%) και των αφρωδών (24%).

Συνολικά, η μέση τιμή ενός λίτρου ισπανικό κρασί ανήλθε σε 1,08 ευρώ ανά λίτρο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξημένη κατά 8% στη διάρκεια του έτους. Η επίδοση αυτή προήλθε κυρίως από την κινεζική αγορά, της οποίας ο δυναμισμός την κατατάσσει πέμπτη χωρών εισαγωγής ισπανικών κρασιών σε αξία.

Οι πρώτες αγορές εξαγωγών για ισπανικά κρασιά είναι:

  • η Γερμανία
  • οι ΗΠΑ
  • η Γαλλία
  • το Ηνωμένο Βασίλειο