Σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή σεζόν κατέγραψε η παραγωγή ελαιόλαδου στην Ισπανία την περίοδο 2020/2021, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Μαδρίτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η παραγωγή ισπανικού ελαιόλαδου την περίοδο 2020/2021 έφθασε τους 1.387,5 χιλ. τόνους καταγράφοντας αύξηση κατά 23,3% σε σύγκριση με την περίοδο 2019/2020.
Σχετικά με την παραγωγή επιτραπέζιων ελιών για την περίοδο 2020/2021, σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής Αρχής Ενημέρωσης και Ελέγχου Τροφίμων, έφθασε τους 545.950 τόνους.
Σημειώνεται ότι το 84,1% της εθνικής παραγωγής προήλθε από την Κοινότητα της Ανδαλουσίας.