Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι τρόποι, μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένων συστημάτων ιχνηλασιμότητας, για την αποτροπή πρακτικών παραπλάνησης των καταναλωτών...

Ιχνηλασιμότητα και Ελληνοποιήσεις

Ενημερωτική ημερίδα για το φαινόμενο των «ελληνοποιήσεων» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα διοργανώνει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ)–ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) στο πλαίσιο της 25ης διεθνούς έκθεσης Agrotica με θέμα:

«Ιχνηλασιμότητα και Ελληνοποιήσεις»

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν οι τρόποι, μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένων συστημάτων ιχνηλασιμότητας, για την αποτροπή πρακτικών παραπλάνησης των καταναλωτών. Ιχνηλατώντας την πορεία των προϊόντων «από το χωράφι στο ράφι» εξυπηρετείται η ασφάλεια των τροφίμων, διασφαλίζεται η ποιότητα, προστατεύονται τα συμφέροντα των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα ενισχύεται η αξιοπιστία των προϊόντων και των ίδιων των επιχειρήσεων στις επιλογές των καταναλωτών.

Μετά το πέρας των εργασιών της ημερίδας θα ακολουθήσει γεύμα με συνταγές που βασίζονται σε προϊόντα ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ και ΠΓΕ, το οποίο θα παρασκευάσουν οι Σεφ και οι σπουδαστές γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Δείτε το Πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.