Καλλιέργεια μηλοειδών (μηλιά, αχλαδιά, κυδωνιά) και ακτινίδιου

Για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας μηλοειδών (μηλιά, αχλαδιά, κυδωνιά) και ακτινίδιου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα:

«Καλλιέργεια μηλοειδών (μηλιά, αχλαδιά, κυδωνιά) και ακτινίδιου»

θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Η δενδροκομία θεωρείται ένας από τους δυναμικότερους κλάδους αγροτικής ανάπτυξης της χώρας μας, που συνοδεύεται από σημαντικό εξαγωγικό δυναμικό. Προκειμένου να ανταπεξέλθει στον ισχυρό ανταγωνισμό άλλων χωρών, απαιτείται η διαρκής ενημέρωση των αγροτών, πάνω σε θέματα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και τεχνικών καλλιέργειας, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Στην ημερίδα θα γίνει αναφορά στην προσαρμοστικότητα των συγκεκριμένων δέντρων στην ευρύτερη περιοχή, τις καλλιεργούμενες ποικιλίες, την καλλιεργητική πρακτική, καθώς και οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με το κόστος εγκατάστασης και την αναμενόμενη πρόσοδο.

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Δρ. Θωμάς Σωτηρόπουλος, γεωπόνος του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων Νάουσας, του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175.