αμπελι

Κομφούζιο – Δράση 10.1.08: Νέα πρόσκληση και μαζί νέες καλλιέργειες

Αμέσως μετά από τη λήξη υποβολής των αιτήσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης θα εκδοθεί η 3η πρόσκληση της Δράσης 10.01.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίων.

Η υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το 2020 αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των ενδιαφερομένων στην δράση, στην οποία θα πρέπει να περιλάβουν τα αγροτεμάχια που επιθυμούν να εντάξουν με αναγραφή του κωδικού παράλληλης δράσης.

Επιλέξιμες στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης της δράσης είναι οι καλλιέργειες: ροδακινιάς, νεκταρινιάς, βερικοκιάς, μηλιάς, αχλαδιάς, κυδωνιάς και για πρώτη φορά οι καλλιέργειες  δαμασκηνιάς και αμπέλου (οινοποιήσιμο, επιτραπέζιο και σταφίδα).

Οι παραγωγοί που πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», μπορούν με δική τους ευθύνη να ξεκινήσουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων της δράσης για την καλλιεργητική περίοδο 2020.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες της Δράσης στο κείμενο της προδημοσίευσης εδώ.