αλατι

Κυρίαρχο το ελληνικό ελαιόλαδο στην Αυστρία

Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από κάθε άλλη χώρα σε εμφιαλωμένα παρθένα ελαιόλαδα κατείχε η Ελλάδα στην αγορά της Αυστρίας το 2018, σύμφωνα με έκθεση του γραφείου ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Βιέννη

Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία καταλαμβάνουν το 90% και πλέον των εισαγωγών ελαιολάδου στην Αυστρία, μια αγορά που χαρακτηρίζεται από τα υψηλά ποσοστά εισαγωγών.

Το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο το 2018 κατείχε σημαντικό ποσοστό που άγγιξε το 40% της αξίας των εισαγωγών στη χώρα, χωρίς να υπολογίζονται οι ποσότητες ελληνικών ελαιολάδων που εισάγονται και από τη Γερμανία. Να σημειωθεί ότι το μερίδιο του εμφιαλωμένου ελληνικού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά ανέρχεται σε 4% περίπου.

Από το 2014 το μερίδιο αγοράς του ελληνικού παρθένου ελαιόλαδου αυξάνεται έναντι των ανταγωνιστριών χωρών, Ιταλία και Ισπανία.

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι η μέση τιμή εισόδου του ελληνικού ελαιολάδου στην Αυστρία ανέρχεται σε 5,58 ευρώ το κιλό, η μεγαλύτερη από όλες τις χώρες, μετά από τη Γαλλία με 5,65 ευρώ.