Ο παγετός που έπληξε στα μέσα Απριλίου τη ζώνη Ρομπόλας, συντέλεσε στην μείωση της φετινής παραγωγής, ωστόσο οι ήπιες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού ευνόησαν την εναπομείνασα παραγωγή με αποτέλεσμα τη συγκομιδή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιού.
Ο τρύγος ξεκίνησε κανονικά στις 20 Αυγούστου με τις ορεινές Ρομπόλες και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα στις 15 Σεπτεμβρίου με την Μαυροδάφνη.
Οι δεξαμενές που αποζυμώνουν και οι νεαροί οίνοι, γεμίζουν προσδοκίες για μια αξιοσημείωτα ποιοτική σοδειά για το νησί, με Ρομπόλες έντονες σε αρωματικό δυναμικό και εξαιρετικά πλούσιες σε οξύτητα και σώμα.
Πηγή: Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων