ΒΙΝΤΕΟ - Κάθε άνοιξη, εκατομμύρια Τρυγόνια ταξιδεύουν από την Αφρική στην Ευρώπη με σκοπό να ζευγαρώσουν. Κάθε άνοιξη, εκατοντάδες...

Ένα χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ: Μ’ Ένα Σμπάρο Δυο Τρυγόνια

ΒΙΝΤΕΟ

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα κάνει το χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας για την ανοιξιάτικη λαθροθηρία «Μ’ Ένα Σμπάρο Δυο Τρυγόνια», το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2015.

Το ντοκιμαντέρ μιλά μέσα από την καρδιά των τοπικών κοινωνιών που έχουν υποφέρει, αλλά και σιωπήσει, μπροστά στην εκτεταμένη αυτή παράνομη δραστηριότητα. Θέλει επίσης να προκαλέσει γόνιμες συζητήσεις για το πώς τελικά θα σταματήσει η εκτός ελέγχου λαθροθηρία στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Κάθε άνοιξη, εκατομμύρια Τρυγόνια ταξιδεύουν από την Αφρική στην Ευρώπη με σκοπό να ζευγαρώσουν. Κάθε άνοιξη, εκατοντάδες λαθροθήρες στήνουν τα παράνομα πόστα τους στη Ζάκυνθο, στην Κέρκυρα, στους Παξούς και Αντιπάξους, στους Οθωνούς, και τα περιμένουν. Κάθε άνοιξη, υπάρχει μια σύγκρουση στην ύπαιθρο την οποία λίγοι γνωρίζουν.

Το «Μ’ ένα Σμπάρο δυο Τρυγόνια» ρίχνει μια εις βάθος αλλά και χιουμοριστική ματιά στην επί δεκαετιών αποδεκτή «παράδοση» της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας στα Ιόνια νησιά. Γνωρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγκρουσης και μιλάει στον λαθροθήρα, στον κυνηγό που έγινε οικολόγος, στη γυναίκα που αναγκάζεται να στηρίξει μια παράδοση με την οποία διαφωνεί, στους κατοίκους που προβληματίζονται με την «παράδοση», αλλά και στους επιστήμονες που παρατηρούν και μελετούν τα πουλιά κατά τη μετανάστευση.

Διάρκεια: 60’
Σκηνοθεσία: Λώρα Μαραγκουδάκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαλαμώ Κορμπέτη
Κινηματογράφηση: Kώστας Φουρκιώτης, Σίμος Μπατζάκης, Νίκος Τζαφερίδης
Μοντάζ: Νίκος Τζαφερίδης
Mastering & Color: Βαγγέλης Κασαπάκης
Μουσική παραγωγή: Δημήτρης Σμαΐλης