4343

MEAT & GRILL DAYS: Νέα εποχή ξεκινά για την έκθεση κρέατος

Νέα εποχή ξεκινά για την έκθεση κρέατος Meat Days που πλέον διευρύνει το χαρακτήρα και τα προϊόντα της και μετονομάζεται σε MEAT & GRILL DAYS.

Από τις 10 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2018, όπως πάντα στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo θα παρουσιαστούν μαζί όλη η αλυσίδα της αγοράς κρέατος από την παραγωγή και τη μεταποίηση μέχρι την παρουσίαση στον τελικό καταναλωτή και στον πελάτη της μαζικής εστίασης.

Η έκθεση της o.mind creatives υποστηρίζει και προβάλλει πάντα την εγχώρια και διεθνή αγορά κρέατος και από τη φετινή διοργάνωση εμπλουτίζει το χαρακτήρα της και εντάσσει στο δυναμικό της πολλές, νέες σημαντικές κατηγορίες προϊόντων και εκθεμάτων που αφορούν στη μαζική εστίαση. Η συνένωση και συνάντηση αυτών των δύο δυναμικών κλάδων έγινε μετά από απαίτηση της αγοράς κρέατος με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα της παραγωγής και διακίνησής του που φτάνει και μέχρι το σημαντικότατο κλάδο της μαζικής εστίασης.

Οι βασικές κατηγορίες εκθετών

Έμποροι και βιομηχανίες προϊόντων κρέατος (γύρος, μπιφτέκια, κεμπάπ, σουβλάκια, πανέ προϊόντα κ.ά.) • Έμποροι κρέατος & πουλερικών (χοιρινά, μοσχαρίσια, κοτόπουλα, αμνοερίφια, κουνέλια κ.ά.) • Βιομηχανίες και εργαστήρια αλλαντικών (λουκάνικα, αλλαντικά, παστουρμάδες, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα κ.ά.) • Αντιπρόσωποι ξένων σφαγείων • Ελληνικές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες • Πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και την αλλαντοποιία • Μπαχαρικά, dressing και μαρινάτες • Προϊόντα συνοδευτικά του κρέατος (πίτες, πατάτες, ψωμάκια, σαλάτες, ζυμαρικά, λάδια κ.ά.) • Εξοπλισμός και μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας κρέατος • Εξοπλισμός συσκευασίας και ζύγισης • Εξοπλισμός επαγγελματικής κουζίνας & Grill • Τεχνολογίες, ιχνηλασιμότητα και σήμανση προϊόντων • Ψυγεία, βιτρίνες και θάλαμοι ψύξης • Γραμμές διακίνησης κρεάτων και inox κατασκευές • Μελέτη, σχεδίαση και διακόσμηση κρεοπωλείων και χώρων εστίασης • Υπηρεσίες συμβούλων και πιστοποίηση HACCP, ISO κ.λπ • Μεταφορές, αποθηκεύσεις και διανομή τροφίμων (food logistics) • Εκπαίδευση, σχολές Chef και τουριστικών σπουδών.

Περιφέρειες & διεθνείς συμμετοχές

Έντονη και δυναμική παρουσία στην έκθεση θα έχουν και οι Ελληνικές Περιφέρειες, μέσω των οποίων ανερχόμενοι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο μεγάλο, κλαδικό, εκθεσιακό γεγονός και να παρουσιάσουν τις νέες δημιουργίες τους σε ένα ιδιαίτερα ευρύ κοινό.

Διεθνείς συμμετοχές από Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες θα δώσουν και φέτος το δυναμικό «παρών» αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον του κόσμου για τις διεθνείς εκθέσεις, που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η o.mind creatives, ενδιαφέρον που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας.

Αυτό επίσης που κάνει την έκθεση να ξεχωρίζει και αποτελεί το δυνατό της σημείο είναι οι επισκέπτες της, που προέρχονται αμιγώς από το χώρο του κρέατος και της μαζικής εστίασης.

Παράλληλες εκδηλώσεις 6ης MEAT & GRILL Days

Πηγή γνώσης και ευκαιρία δημιουργίας & ανάδειξης νέων επαγγελματιών

Οι επισκέπτες της διοργάνωσης πέρα από την ενημέρωση που θα λάβουν για όλα τα νέα προϊόντα και τους εξοπλισμούς που διαθέτει η αγορά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα θεμάτων και αφορούν στον κλάδο του κρέατος και της μαζικής εστίασης.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo οι επισκέπτες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

1.   Steak Show

Σεμινάριο κοπής, διαχείρισης και ψησίματος steak για επαγγελματίες chef και τεχνίτες κρέατος. Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί στο να προσφέρει γνώση πάνω στην τέχνη της κοπής μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος καθώς και να μοιραστεί μυστικά στο μαρινάρισμα και ψήσιμο για ένα τέλειο American Steak.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, chef, ψήστες και γενικότερα επαγγελματίες που διαχειρίζονται ήδη steak ή θέλουν να το εντάξουν στο μενού τους.

2.  ‘Ελληνες Κρεοτέχνες

Οι ‘Ελληνες Κρεοτέχνες θα δώσουν δυναμικό “παρών” στη φετινή διοργάνωση και θα πραγματοποιήσουν στο πλαίσιο της έκθεσης δύο σημαντικές εκδηλώσεις:

1η επίσημη Πανελλήνια συνάντηση των Ελλήνων Κρεοτεχνών.

Επαγγελματική επίδειξη νέων, ειδικών κοπών, δημιουργίας παρασκευασμάτων και προβολής βιτρίνας από την ομάδα επιδείξεων Ελλήνων Κρεοτεχνών.

3.  Έρχεται ο 5ος διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος

Ο σημαντικός και πολυαναμενόμενος διαγωνισμός Κρεοπωλών Ελλάδος  πραγματοποιείται, όπως κάθε φορά, στο πλαίσιο της έκθεσης και αποτελεί θεσμό για τον κλάδο και ισχυρό μέσο ανάδειξης των ικανοτήτων και της δημιουργικότητας των Κρεοπωλών Ελλάδος.  Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ.

4.   Εκδηλώσεις ΠΕΤΕΤ 

Η δραστήρια Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της έκθεσης δύο σημαντικές εκδηλώσεις θέμα τα αλλαντικά – κρεατοσκευάσματα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα:

Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Τάσεις και προοπτικές στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων”.

Διαδραστικό Workshop με θέμα ” Νέες προσεγγίσεις στην τεχνολογία αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων”.

5.  Εμπορικές συναντήσεις B2B

Σε συνεργασία με δίκτυα εμπόρων εσωτερικού & εξωτερικού που ενδιαφέρονται να εισάγουν και να διακινούν ελληνικά προϊόντα για το foodservice θα διεξαχθούν εμπορικές συναντήσεις με εκθέτες και επισκέπτες. Οι συναντήσεις σε μεγάλο μέρος τους θα συντονιστούν από το ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο εμπόρων εξωτερικούς με παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες και 5.500 σημεία πώλησης και διανομής ελληνικών προϊόντων (supermarkets, delicatessen, εστιατόρια).

6.   6η Αξιολόγηση Προϊόντων Κρέατος & Κρεατοσκευασμάτων 

Η καθιερωμένη αξιολόγηση ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας θα διεξαχθεί και στην 6η έκθεση MEAT & GRILL DAYS 2018. Στόχος και της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του γευστικού πλούτου των εγχώριων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, η προβολή των Ελλήνων παραγωγών και η προώθηση των προϊόντων τους τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

7. Ημερίδα Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών / ΠΟΚΚ θα πραγματοποιήσει ημερίδα για τις τρέχουσες εξελίξεις στη νομοθεσία και για τις ταμειακές μηχανές. Παράλληλα θα κάνει τιμητική εκδήλωση για τα ιστορικά στελέχη της Ομοσπονδίας.

Μαζί 2 σημαντικές επαγγελματικές εκθέσεις

Η 6η διοργάνωση της έκθεσης MEAT & GRILL DAYS 2018 θα διεξαχθεί παράλληλα με άλλες 2 επαγγελματικές εκθέσεις της o.mind creatives που αφορούν στα τρόφιμα:

  •  Την 5η διοργάνωση της έκθεσης DAIRY EXPO, η οποία αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση για την Γαλακτοκομία και Τυροκομία στη χώρα μας.
  •  Την έκθεση FROZEN FOOD & FOOD LOGISTICS, η οποία παρουσιάζει: λύσεις στις υπηρεσίες Food Logistics & διανομής τροφίμων, εξοπλισμό και συστήματα βιομηχανικής ψύξης, κατεψυγμένα τρόφιμα.

Μέρες & ‘Ωρες λειτουργίας

  • Σάββατο 10 Νοεμβρίου / 10:00 – 20:00
  • Κυριακή 11 Νοεμβρίου / 10:00 – 20:00
  • Δευτέρα 12 Νοεμβρίου / 10:00 – 20:00

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος: Τηλ. 210 9010040 email: info@omind.gr