μεταποιηση

Μέτρο Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων| Υπερκαλύφθηκε το ποσό για τις επιχειρήσεις

Υπερκαλύφθηκε σε λιγότερο από 6 ώρες το ποσό της Δημόσιας Ενίσχυσης που αφορά τις επιχειρήσεις στο υποέργο «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα υποβολής των αιτήσεων άνοιξε χθες 15 Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας υποβλήθηκαν συνολικά:

  • 54 αιτήσεις από δικαιούχους επιχειρήσεις του εμπορικού δικαίου (πλην ατομικές). Υπερκαλύφθηκε το ποσό της Δημόσιας Ενίσχυσης (90.760.500 εκ. €) σε ποσοστό 140%, φτάνοντας στο τελικό ποσό Δημόσιας Ενίσχυσης των 126.780.395 εκ. €.
  • 19 αιτήσεις από δικαιούχους Συλλογικούς Φορείς με κάλυψη προϋπολογισμού Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 34.937.262 εκ. €.

Επισημαίνεται ότι οι Συλλογικοί Φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις ενισχύσεις για την κάλυψη του υπόλοιπου διαθέσιμου ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης ύψους 55.823.237 εκ. € στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου www.gov.gr.

Σε περίπτωση μη δέσμευσης του ποσού της Δημόσιας Ενίσχυσης που αντιστοιχεί στην κατηγορία δικαιούχων Συλλογικοί Φορείς, θα υπάρξει ενοποίηση των ποσών σε μία ενιαία κατηγορία, όπως ορίζεται στην πρόσκληση.