ακτινιδιο

Ν. Κορέα: Μια νέα αγορά για το ελληνικό ακτινίδιο

Πιο κοντά στην αγορά της Ν. Κορέας είναι πλέον το ελληνικό ακτινίδιο μετά την πιστοποίηση από την αρμόδια νοτιοκορεατική αρχή της της φυτοϋγειονομικής διαδικασίας εξαγωγής.

Σειρά έχουν πλεον η έκδοση εμπεριστατωμένων οδηγιών από το ΥΠΑΑΤ τόσο προς τις αρμόδιες φυτοϋγειονομικές ελεγκτικές αρχές όσο και προς τους εξαγωγείς.

Στην ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2019 κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της χώρας αυτής επισκέφθηκε την Ελλάδα με σκοπό την αξιολόγηση του φυτοϋγειονομικού καθεστώτος των ελληνικών οπωρώνων ακτινιδίου και συσκευαστηρίων των ενδιαφερόμενων Ελλήνων εξαγωγέων.

Το άνοιγμα νέων αγορών για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων δεν αποτελεί τη μοναδική λύση για την ενίσχυση του γεωργικού εισοδήματος και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων. Αντίθετα, εαν η στρατηγική ανάπτυξης στηρίζεται μονοδιάστατα πάνω σε τέτοιες πολιτικές είναι πιθανό να δημιουργήσει έντονες και ασφυκτικές πιέσεις στις τιμές των γεωργικών προϊόντων, πτώση στην ποιότητά τους και μείωση του γεωργικού εισοδήματος.