κρασι2

Δοκιμάστε τους οίνους των ναουσαίων παραγωγών

11 – 13 Δεκεμβρίου 2015 – Για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιείται στη Νάουσα από τις 11 ως και τις 13 Δεκεμβρίου η εκδήλωση «Νάουσα, η πόλη του οίνου», στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ. Στόχος είναι η προώθηση της μοναδικής ποικιλίας Ξινόμαυρο και η συμβολή της, τόσο στην ιστορία, στην κουλτούρα και στη γαστρονομία της περιοχής όσο και στην καθιέρωση της δυναμικής ελληνικής οινοποιίας διεθνώς.

Διοργανωτής είναι ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το νέο του λογότυπο. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και οι δύο Ελληνες Masters of Wine, οι Κωνσταντίνος Λαζαράκης και Γιάννης Καρακάσης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους οίνους των ναουσαίων παραγωγών, να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα και να παρακολουθήσουν ημερίδες και σεμινάρια από καταξιωμένους εισηγητές του οινικού κλάδου καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία (αμπελουργία, οινοποίηση, εξαγωγές, επικοινωνία και marketing, οινοτουρισμός, γαστρονομία).

Εξάλλου, το εν λόγω τριήμερο σε όλη την πόλη της Νάουσας θα γίνονται εκδηλώσεις στα winebars και στα εστιατόρια, ενώ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου παρέχεται στους επισκέπτες η δυνατότητα εξερεύνησης της ΠΟΠ ζώνης μέσα από μια περιπατητική διαδρομή.