εκπαιδευση-σεμιναρια

Νέα περίοδος εγγραφών για τις Επαγγελματικές Αγροτικές Σχολές

Ξεκινούν και πάλι από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το σχολικό έτος 2019-2020, θα λειτουργήσουν έξι Σχολές με επτά ειδικότητες και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα (Γαλακτοκομία – Τυροκομία), στην Καλαμπάκα (Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου), στην Κρήτη (Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου – Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες), στη Λάρισα (Ζωοτεχνία), στο Μαρούσι Αττικής (Κτήμα Συγγρού – Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου) και στη Νεμέα (Αμπελουργία – Οινοτεχνία).

Οι υποψήφιοι σπουδαστές θα πρέπει να είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.

Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό στις ΕΠΑ.Σ. είναι δωρεάν, οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3 της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2009/1992 και επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET).

Στους σπουδαστές παρέχεται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ.                        

Επιπλέον οι απόφοιτοι που συμμετέχουν σε Προγράμματα Νέων Αγροτών μοριοδοτούνται, ενώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης, που είναι προϋπόθεση για τη συμμέτοχή τους.

Στους σπουδαστές παρέχεται, εφόσον πληρούνται τα σχετικά κριτήρια και προϋποθέσεις, δωρεάν στέγαση και σίτιση.

Βρείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τα emails των Σχολών εδώ.