εγασια-ελγα-γεωργια

Νέος τρόπος εύρεσης θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα

Μια νέα ιστοσελίδα στην οποία θα μπορούν να συναντιούνται οι παραγωγοί, οι έμποροι αλλά και οι καταναλωτές βρίσκεται σε λειτουργία.

Αν και ειναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί η νέα αυτή προσπάθεια του υπουργείου για την προώθηση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει συστηματική επίβλεψη και στήριξη της προσπάθειας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ενδιαφερόμενων.

Θέσεις εργασίας

Στην ιστοσελίδα εκτός από την προβολή των γεωργικών προϊόντων και την προώθησή τους υπάρχει μια σημαντική κατηγορία για την προσφορά εργασίας στην παραγωγή, συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και συσκευασία αγροτικών προϊόντων.

Οι αγρότες, οι αγροτικές επιχειρήσεις και οι συνεταιρισμοί αναρτούν τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες τους σε εργατικό προσωπικό και δίνουν πληροφορίες για τη σύναψη συμφωνιών εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν άμεσα πρόσβαση, χωρίς εγγραφή και χωρίς κωδικούς, στην ψηφιακή υπηρεσία και αναζητούν διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην περιοχή που τους ενδιαφέρει.

Η παραπάνω υπηρεσία θα βοηθήσει πολύ στην αναζήτηση αγροτικής εργασίας ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι άμεσα θα νομοθετηθεί να διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες.

Βρείτε τη νέα ιστοσελίδα Greek farms εδώ.