Ο ρόλος των ψυχανθών στη βιώσιμη γεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές

Την πολυδιάστατη σημασία της καλλιέργειας των ψυχανθών, τόσο για τη διατροφή του ανθρώπου, όσο και για την κτηνοτροφία ως εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές, αλλά και για την αειφορία του περιβάλλοντος, θα αναδείξει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ημερίδα που διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο,  με θέμα:

«Ο ρόλος των ψυχανθών στη βιώσιμη γεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στο Κέντρο Γη της Οργάνωσης Γη, στο Ίλιον (Λ. Δημοκρατίας 67).

Στη διάρκεια της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή την ανακήρυξη, από το ΥπΑΑΤ, του 2014 ως «Έτος Ψυχανθών», θα αναπτυχθούν οι άξονες της στοχευμένης πολιτικής που για πρώτη φορά εφαρμόζει το Υπουργείο, προκειμένου να υποστηρίξει την καλλιέργεια των ψυχανθών με τη μεγάλη τους σημασία στη διατροφή του ανθρώπου, στην παραγωγή ζωοτροφών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την Ημερίδα, που έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θα παρακολουθήσουν καθηγητές και μαθητές σχολείων της Αττικής, που συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Δείτε το Πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.