Τη διάθεση από πλευράς ΔΕΗ να συνεχίσει το ειδικό καθεστώς έκδοσης λογαριασμών για τους επαγγελματίες αγρότες επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασιλείου Κόκκαλη.
Συγκεκριμένα, για όσους επιλέγουν να συμμετέχουν στη ρύθμιση, η ΔΕΗ δεν εκδίδει λογαριασμούς ρεύματος κατά την κρίσιμη αρδευτική περίοδο, αλλά συγκεντρωτικό λογαριασμό από Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.
Έτσι κατά την περίοδο άρδευσης δεν θα κόβεται το ρεύμα εφόσον δεν θα έχει εκδοθεί λογαριασμός οπότε και ο παραγωγός μπορεί απρόσκοπτα να προχωρήσει στις εργασίες του.
Επισημαίνεται ότι το μέτρο αφορά και σε Ομάδες Παραγωγών ή/και Συνεταιρισμούς. Απαιτείται βέβαια η αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου ή του νομικού του εκπροσώπου σε τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ για να συμπληρώσει την αντίστοιχη αίτηση.
Οι ενισχύσεις ως εγγύηση για να μη χαθεί η ρύθμιση
Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ήταν θετικός σε μια πρόταση η οποία περιλαμβάνει την παροχή εγγύησης εκ μέρους των αγροτών ώστε να μην χάνουν τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ αν δεν πληρώσουν για μερικούς μήνες.
Εξετάστηκε ακόμη η εκδοχή, ως έσχατο μέτρο να δύνανται οι παραγωγοί να εγγυηθούν τα έσοδα από την Ενιαία Ενίσχυση με μορφή εκχώρησης ή πάγιας εντολής από τον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο έχουν δηλώσει στο ΟΣΔΕ.