Εκθέσεις-450x250

Οι κυριότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων στη Σουηδία – Ευκαιρία Συμμετοχής Ελληνικών Επιχειρήσεων

Ως το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στη σουηδική αγορά θεωρείται, σύμφωνα με το γραφείο Ο.Ε.Υ. της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στις Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων.

Οι κυριότερες Εκθέσεις στον τομέα των τροφίμων σύμφωνα με έγγραφο του γραφείου Ο.Ε.Υ. είναι:

Έκθεση Stockholm Food & Wine

H έκθεση ‘’Sthlm Food & Wine’’, είναι μία από τις μεγάλες εκθέσεις τροφίμων-ποτών στην περιοχή της Σκανδιναβίας, διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Νοέμβριο στον εκθεσιακό χώρο Stockholmsmässan, απευθύνεται στο καταναλωτικό κυρίως κοινό και παρέχει την δυνατότητα απευθείας πώλησης προϊόντων στους πελάτες (ενδείκνυται για επιχειρήσεις που ήδη έχουν παρουσία στη σουηδική αγορά).

Το κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες περιλαμβάνει την εγγραφή που ανέρχεται σε 5.945 SEK (περίπου 600 ευρώ) χωρίς Φ.Π.Α. και το κόστος του σταντ που ανέρχεται σε 1.495 SEK/ τ.μ. (περίπου 150 ευρώ)/ανά τ.μ., χωρίς Φ.Π.Α. Στους εκθέτες παρέχεται επίσης η ευκαιρία να διαφημισθούν σε συμφέρουσες τιμές σε ένθετο της καθημερινής εφημερίδας Dagens Nyheter.

Το 2018 θα λάβει χώρα στις 9-11 Νοεμβρίου στη Στοκχόλμη.

Έκθεση Gastro-Nord

Η έκθεση Gastro-nord, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τροφίμων και ποτών στη Σκανδιναβία που απευθύνεται σε επαγγελματικό κοινό για τον τομέα HoReCa (άρα ενδείκνυται για επιχειρήσεις που δεν έχουν παρουσία στη σουηδική αγορά).

Διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στον εκθεσιακό χώρο Stockholmsmässan και το 2018 πραγματοποιήθηκε στις 24-28 Απριλίου.

Το κόστος συμμετοχής για τους εκθέτες περιλαμβάνει την εγγραφή (καλύπτει γενικά έξοδα, π.χ. ψηφιακό σταντ, ασφάλιση εκθέτη, χειρισμό εμπορευμάτων κ.λ.π) που ανέρχεται σε 6.290 SEK (περίπου 630 Ευρώ),  χωρίς Φ.Π.Α. και το κόστος του σταντ που ανέρχεται σε  1795 SEK/τ.μ, (περίπου 180 ευρώ/ τ.μ. ), χωρίς Φ.Π.Α.

Το 2019 θα λάβει χώρα στις 2-3 Σεπτεμβρίου στη Στοκχόλμη.

Έκθεση ‘’Natural Products Scandinavia Nordic Organic Food Fair΄΄

Η Έκθεση ‘’Νatural Products Scandinavia & Nordic Organic Food Fair’’ είναι η μοναδική Έκθεση στον τομέα των βιολογικών προϊόντων στο χώρο της Σκανδιναβίας.

Το 2018 θα λάβει χώρα στις 14-15 Νοεμβρίου στο Μάλμο.

Σημειώνεται ότι στην ανωτέρω Έκθεση θα συμμετάσχει μέσω του Enterprise Greece, για 1η φορά με εθνικό περίπτερο η Ελλάδα η οποία και θα αποτελέσει και την τιμώμενη χώρα.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 435,00€ / τ.μ. συν ΦΠΑ 24%. και περιλαμβάνει : Ενοίκιο χώρου, Κατασκευή περιπτέρου με εξοπλισμό, Αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα), Τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου, καθαρισμός περιπτέρου, Επιτόπια παρουσία υπαλλήλου της ENTERPRISE GREECE SA, για την υποστήριξη του συνόλου των εκθετών, Παροχή στοιχείων για την αγορά.

Πληροφορίες: Enterprise Greece, κα Ευφ. Ζωγοπούλου Tηλ:210 3355795