πεταλουδα

Οι πεταλούδες του Πάρνωνα

Μια έντυπη έκδοση αφιερωμένη σε 110 είδη πεταλούδων που έχουν εξακριβωμένα καταγραφεί στην περιοχή του Πάρνωνα δημιουργήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας.

Συγγραφείς του βιβλίου είναι, o Gian Cristoforo Bozano, εκδότης και συν-συγγραφέας της σειράς των βιβλίων «Guide to the Butterflies of the Palearctic Region» και ο Νίκος Γαβαλάς, απόφοιτος του Βιολογικού τμήματος του ΕΚΠΑ ο οποίος ασχολείται με την έρευνα των πεταλούδων της Ελλάδας από το 1984.

Το εγχείρημα της έκδοσης, εκτός από ότι προσφέρει αξιόπιστα στοιχεία για 110 είδη πεταλούδων είναι εξόχως σημαντικό ως το αποτέλεσμα της δια βίου έρευνας των συγγραφέων, ενώ αποτελεί παράλληλα προϊόν μακρόχρονης επιτόπιας έρευνας των ειδικών εντομολόγων, που εργάστηκαν μαζί για την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Για κάθε ένα είδος πεταλούδας παραθέτεται το επιστημονικό όνομα, τα χαρακτηριστικά του, τα παρόμοια με αυτό είδη, τα φυτά τροφής της προνύμφης, ο βιότοπος και η περίοδος πτήσης, η παγκόσμια εξάπλωση και η εξάπλωσή του στην Ελλάδα. Επιπλέον, κάθε είδος συνοδεύεται από πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό που επιτρέπει την αναγνώρισή του στο πεδίο.

Δείτε και κατεβάστε την έντυπη έκδοση εδώ