Χρήμα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές για τις αιτήσεις του 2020

Συνολικά 20,3 εκατ. ευρώ κατέβαλε σήμερα ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σε δικαιούχους για τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων μικρών νησιών του Αιγαίου και για επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Συγκεκριμένα, ο  Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ολοκλήρωσε τον υπολογισμό πληρωμής συνολικού ποσού 3,5 εκατ. ευρώ για τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων και των ενισχύσεων στα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους (ΜΝΑ) για τις αιτήσεις του 2020.

Οι ενισχύσεις πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, μαζί με την επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας ύψους 16,8 εκατ. €.

Με την πληρωμή αυτή, ο Οργανισμός ολοκληρώνει τις πληρωμές για τις αιτήσεις 2020, έχοντας καταβάλλει συνολικά το ποσό των περίπου 2 δισ. ευρώ.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση  μέσω της εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη» καθώς και μέσω της εξειδικευμένης εφαρμογής «Δημοσιοποίηση Πληρωμών» ή, να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 17:00.