Ορνιθολογικη

Περιήγηση στον υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης

23 Νοεμβρίου 2014 – Ημερήσια εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στη λίμνη Κερκίνη διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, καλώντας μέλη, υποστηρικτές, αλλά και όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τα πουλιά και τους βιοτόπους της χώρας μας.

Η περιήγηση στον διεθνούς σημασίας υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης πέρα από ψυχαγωγικό θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνει παρατήρηση πουλιών σε επιλεγμένες θέσεις γύρω από τη λίμνη με τη συνοδεία έμπειρων παρατηρητών πουλιών – μελών της Ορνιθολογικής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών στο Ανατολικό Ανάχωμα της λίμνης (Μεγαλοχώρι), στον Λιθότοπο και στο Μανδράκι, όπου αναμένεται να παρατηρηθούν πολλά είδη υδρόβιων πουλιών που διαχειμάζουν στη λίμνη, όπως αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα, χουλιαρομύτες, αβοκέτες, καλημάνες, στικταετοί, καλαμόκιρκοι, θαλασσαετοί, κύκνοι, σχεδόν όλα τα είδη παπιών που απαντώνται στην Ελλάδα, κ.ά. Εξέχουσα θέση μάλιστα στα πουλιά που αναμένεται να παρατηρήσουμε έχουν οι Νανόχηνες που έχουν φτάσει εδώ και ενάμιση μήνα περίπου στην περιοχή.

Δήλωση Συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

Ώρα αναχώρησης εκδρομής: 08:00 πμ
Τόπος: Θεσσαλονίκη (Αρχαιολογικό Μουσείο)
Ώρα επιστροφής: 19:30 μμ
Η εκδρομή θα γίνει με πούλμαν.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310 244245, στο κινητό 6973 246150, είτε μέσω e-mail: thess@ornithologiki.gr