ακτινιδια

Σε υψηλά επίπεδα οι εξαγωγές ελληνικών φρούτων και λαχανικών

Συνεχίζουν να καταγράφουν ρεκόρ οι εξαγωγές ακτινιδίων και να παραμένουν αυξημένες οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα και λίγο πριν τελειώσει η εξαγωγική περίοδος για φέτος αφού ήδη αφίχθησαν στην Ευρώπη τα πρώτα φορτία νέας εσοδείας ακτινιδίων από Ν.Ζηλανδία, οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονται σε 168.306 τόνους έναντι 132.408 που ήταν πέρισυ.

Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων με αυξημένους για την εποχή ρυθμούς και αυξημένα ποσοστά έναντι αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου

Η εξαγωγή τοματών παρουσίασε βελτίωση της ροής εξαγωγής τους και αυτή την εβδομάδα +10% έναντι πέρσυ ενώ και οι φράουλες παρουσιάζουν ίδια επίπεδα εξαγωγών με πέρισυ.

Τέλος, ξεκίνησε η συγκομιδή ανοιξιάτικων φρούτων και λαχανικών και ήδη εμφανίσθηκαν στις καταναλωτικές αγορές τα πρώτα εαρινά-θερινά φρούτα και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και από την χώρα μας οι εξαγωγές καρπουζιών και θα ακολουθηθούν σταδιακά και από τα άλλα θερινα φρούτα.