Μειωμένη κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι θα είναι η παραγωγή σιταριού στη Σερβία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής της Υπηρεσίας. Η παραγωγή σιταριού αναμένεται να ανέλθει σε 3,18 εκατ. τόνους.
Σημαντική ωστόσο αύξηση αναμένεται στην καλλιέργεια ηλίανθου (+18,1%) ενώ για τις καλλιέργειες αραβοσίτου και ζαχαρότευτλων θα σημειωθεί μείωση κατά 6,7% και 11,9% αντίστοιχα.
Σε σύγκριση με το μέσο όρο της δεκαετίας (2012 – 2021), η παραγωγή σιταριού αυξήθηκε κατά 18,6%, ενώ σημειώθηκε αύξηση της σόγιας κατά 20,9% και του ηλίανθου κατά 23,9%, αλλά σημειώθηκε μείωση του αραβοσίτου κατά 4,0% και των ζαχαρότευτλων κατά 32,2%.