6 – 7 Δεκεμβρίου 2014 – Το 6ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα πραγματοποιθεί στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μελιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Αίθουσα Β΄) με τη συμμετοχή Καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεωπόνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της ΟΜΣΕ, του Κέντρου Μελισσοκομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Γεωπόνων Αγροτικής Οικονομίας, μελισσοκόμων και άλλων.
Δείτε πληροφορίες για το Φεστιβάλ Μελιού εδώ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
10.30 -11.00 Προσέλευση – Εγγραφές
11.00 – 11.15 Χαιρετισμοί
11.15 – 11.30 Μεσογειακή Διατροφή – Το Μέλι και τα Προϊόντα του, Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
11.30 – 11.45 «Μέλισσες και Περιβάλλον»: μια Άρρηκτη Σχέση, Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
11.45 – 12.00 Ορθή Επιχειρηματική Μελισσοκομική Πρακτική, Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
12.00 – 12.15 Βιολογικές και Θεραπευτικές Δράσεις του Μελιού, Κ. Καρατάσου, Κτηνίατρος, Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλογών Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.)
12.15 – 12.30 Μελισσοκομία Κρήτης και Ιδιαιτερότητες, Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»
12.30 – 12.45 Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία για το Μέλι και τα Προϊόντα του, Ε. Κολοκοτρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Μελισσοκομίας ΥΠΑΑΤ
12.45 – 13.00 Πολιτική & Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στο Επόμενο Επιχειρηματικό πλαίσιο, Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
13.00 – 13.15 Κατάλοιπα Χημικών Ουσιών στο Μέλι, Ε. Μποτίτση, Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, Γενικό Χημείο του Κράτους
13.15 – 13.30 Η Διεθνοποίηση των Ελληνικών Brand Μελισσοκομικών Προϊόντων, Α. Τσουκαλάς, Δ/ντής Αειφορίας και κοινωνικής Ευθύνης Apivita
13.30 – 13.45 Εντατική Εκμετάλλευση Μελισσοκομείου – Εξοπλισμός, Α. Παππάς, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Πανελλήνιoυ Συνεταιρισμού Αφαρμάκου Βιολογικής Μελισσοκομίας «Ο Αίας»
14.00 Διάλειμμα
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
18.00 – 18.15 Προσέλευση Συνέδρων
18.15 – 18.30 Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες του Μελιού, Θ. Καλογεράκου, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Msc
18.30 – 18.45 Η Θέση των Μελισσοκομικών Προϊόντων στη Σύγχρονη Διατροφή, Μ. Μυλωνά, Διατροφολόγος, μέλος Ινστιτούτου Διατροφικών μελετών Ελλάδος
18.45 – 19.00 Το Μέλι στη Γαστρονομία, Γ. Λέκκας, Καθηγητής Γαστρονομίας, Executive Chef
19.00 – 19.15 Βιολογικό Μέλι & Προοπτικές, Π. Μαρούλης, Μελισσοκόμος
19.00 – 19.15 Μια Επαναστατική Τράπεζα Βασιλισσών, Σ. Φουτσιτζής, Γεωπόνος, Μελισσοκόμος
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
10.30 -11.00 Προσέλευση Συνέδρων
11.00 – 11.15 Ερευνητική Δραστηριότητα Σχετικά με τα Προϊόντα Κυψέλης, Α.Θρασυβούλου και Χ. Τανανάκη, Εργαστήριο Μελισσοκομίας ΑΠΘ
11.15 – 11.30 Ελληνική Βασιλοτροφία. Προβλήματα και Προοπτικές, Σ. Στεργάτος. Μελισσοκόμος – Βασιλοτρόφος
11.30 – 11.45 Δυνατότητες Επιχορήγησης Επενδύσεων στον Μελισσοκομικό Τομέα, Μ. Σμύρης, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ
11.45 – 12.00 Marketing Μελιού & Μελισσοκομικών Προϊόντων, Θ. Σιούτης, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, εκπαιδευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
12.00 – 12.15 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Χώρο του Μελιού, Δ. Μιχαηλίδης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
12.15 – 12.30 Η Κοινωνία της Μέλισσας και ο Μελισσοκόμος, Σ. Παναγιωτάκης, Μελισσοκόμος – Γεωπόνος
12.30 – 12.45 Εξαγωγές Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων, Τ. Σκοτίδου, Πρόεδρος & Γενική Διευθύντρια Simply Exports
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ν. Κατσαρός, Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ , π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Ν. Εμμανουήλ, Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
Φ. Γκουλιαδίτη, Γεωπόνος, Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ
Η. Χαλακατεβάκης, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα»