Τα ελληνικά φρούτα σε ξένες αγορές – Νέες εγκρίσεις και αύξηση των εξαγωγών

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφουν οι εξαγωγές ελληνικής φράουλας σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών στις εξαγώγιμες ποσότητες.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών την περίοδο 1/1 – 17/5 οι εξαγωγές φράουλας ανήλθαν σε 37.811 τόνους έναντι 27.706 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Αύξηση της ζήτησης σημειώνεται και στα ακτινίδια ενώ παρατηρείται  στροφή των ελληνικών εξαγωγών προς Τρίτες χώρες με το ποσοστό τους να ανέρχεται στο 31,6% του συνόλου έναντι 23,2% πέρυσι.

Αυξημένα ποσοστά έναντι της αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου καταγράφονται στις εξαγωγές μήλων με τη συνολική αύξηση να ανέρχεται στο 48,8% με τις εξαγωγές προς Αίγυπτο να φθάνουν τους 44.707 τόνους έναντι 19.314 πέρυσι.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος INCOFRUIT – HELLAS αναμένονται εμπειρογνώμονες της Κίνας για την επιθεώρηση συγκομιδής και τυποποίησης ελληνικών κερασιών στην Κίνα ενώ σύντομα θα δοθούν εγκρίσεις εισαγωγής ελληνικών φρούτων και λαχανικών από το Βιετνάμ και ακολούθως από Ταιβάν και Ν.Κορέα.