βενζινη

Τα μέτρα στήριξης για καύσιμα και αγροτικό πετρέλαιο

Τα μέτρα στήριξης μέσω της επιδότησης των καυσίμων κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες καθώς και στο πετρέλαιο κίνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, κατά την εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες αναφέρθηκαν οι παρακάτω δύο παρεμβάσεις:

  • Η πρώτη παρέμβαση είναι αυτή που αφορά την κάρτα καυσίμων, δηλαδή την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, καθώς μέσα στους δικαιούχους είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, βεβαίως και οι αγρότες που μπορεί να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου αυτού μέτρου για τα οχήματά τους, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια.
  • Η επιδότηση στην τιμή της πώλησης του πετρελαίου που θα γίνεται στην πηγή για τον μήνα Απρίλιο, αφορά όλους τους αγρότες οι οποίοι χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κίνησης.

Όσον αφορά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο  έχει κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα. Στη συνέχεια – με υπουργική απόφαση- θα γίνει η εξειδίκευση των επιδοτήσεων που δικαιούται ο κάθε καλλιεργητής, ανάλογα με τα στρέμματα που θα δηλωθούν στην φετινή δήλωση ΟΣΔΕ. Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά το διάστημα από Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2022.