Τα οινοποιεία όλης της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους

28 & 29 Μαΐου Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου τα οινοποιεία όλης της Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν όλους τους οινόφυλους για ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων.

Ξενάγηση στα αμπέλι, στο χώρο παραγωγής, στην κάβα, γευστική δοκιμή των κρασιών, εκδηλώσεις και εκπλήξεις είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στα οινοποιεία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

Προγραμματίστε από τώρα το Σαββατοκύριακο σας και  επισκεφτείτε ένα ή και περισσότερα οινοποιεία σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε,  μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, γνωρίστε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και δοκιμάστε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της  κάθε περιοχής μπορείτε να μάθετε από τις Περιφερειακές Οργανώσεις των οινοποιείων:

Για την Βόρεια Ελλάδα :  Ένωση Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε.)   Τηλ. 2310 281617

Για την Αττική : Ένωση Οινοπαραγωγών Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α)  Τηλ. 22940 32508

Για την Κεντρική Ελλάδα: Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) Τηλ. 22330 80550 & 210 8076417

Για την Πελοπόννησο: Ένωση Οινοπαραγωγών Πελοποννήσου  (ΕΝ.Ο.Α.Π.) Τηλ. 2710 544450

Για την Κρήτη: Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης  Τηλ. 2810 300688

Για τα νησιά του Αιγαίου: Ένωση Οινοπαραγωγών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.)  Τηλ. 22420 69860

Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος

Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) συμμετέχει στην πανελλαδική εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες 2016» και καλεί όλους τους οινόφιλους να επισκεφτούν τα μέλη της, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα μεγάλα κρασιά των βουνών της Κεντρικής Ελλάδος.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στους Δρόμους του Κρασιού της Κεντρικής Ελλάδας, να ξεναγηθεί στις ομορφιές των επισκέψιμων οινοποιείων της, να χαρεί το ελληνικό κρασί στον φυσικό του χώρο και να προμηθευτεί τα κρασιά των οινοποιείων που συμμετέχουν σε ελκυστικές τιμές.

Ωράριο Λειτουργίας : 11π.μ – 19μ.μ – Είσοδος Ελεύθερη

Επισκέψιμα οινοποιεία :

Δρόμοι του Κρασιού της Ριτσώνας

Δρόμοι του Κρασιού της Δίρφης

Δρόμοι του κρασιού του Τελεθρίου

Δρόμοι του Κρασιού του Ελικώνα

Δρόμοι του Κρασιού της Κοιλάδας Αταλάντης

Δρόμοι του Κρασιού του Παρνασσού

Δρόμοι του Κρασιού του Αχινού