Ελληνικό-σήμα

Τελετή απονομής του Ελληνικού Σήματος

7 Σεπτεμβρίου 2015 – Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν την επίσημη τελετή απονομής του πρώτου «Ελληνικού Σήματος» ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», Αίθουσα Β.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι φορέων, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και οι εταιρίες γαλακτοκομικών προϊόντων – δικαιούχοι χρήσης του «Ελληνικού Σήματος».

Το «Ελληνικό Σήμα» προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ήδη από το 2012, και αποσκοπεί στην ανάδειξη των προϊόντων που παράγονται στην ελληνική γη, αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια παραγωγή, λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη να προβάλλονται με έναν οργανωμένο τρόπο προϊόντα και υπηρεσίες επιχειρήσεων, ώστε να ενισχύεται η ποιοτική τους ταυτότητα.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του στον τομέα του γάλακτος και στη σύνταξη προδιαγραφών ποιότητας για τα αγροτικά προϊόντα έχει εκπονήσει τον κανονισμό απονομής του ελληνικού σήματος στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα και είναι ο επίσημος φορέας απονομής του στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Σκοπός του ελληνικού σήματος είναι, η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μετά την απονομή θα ακολουθήσει εκδήλωση από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα: «Ελληνικό γάλα και τα προϊόντα του: έρευνα – πρότυπα και εφαρμογές».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17.30: Χαιρετισμοί εκπροσώπων

18.15: «Παρουσίαση Ελληνικού Σήματος», Νικητοπούλου Μαρία, Προϊσταμένη Δ/νσης Εμπορικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας

18.30: «Ελληνικό Σήμα: Διαδικασίες και έλεγχοι», Ζτάλιου Ιωάννα, προϊσταμένη τμήματος προγραμματισμού ελέγχων ισοζυγίων γάλακτος & κρέατος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

18.45 Τελετή Απονομής του «Ελληνικού Σήματος»

Διάλειμμα

19.30 «Εκπαίδευση και κατάρτιση του σύγχρονου τυροκόμου», Αλεξάνδρα Μέγα, Δ/ντρια Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

19.45 «Έρευνα και καινοτομία στην τεχνολογία γαλακτοκομικών προϊόντων», Νίκος Χωριανόπουλος, εντεταλμένος ερευνητής ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

20.00 «Κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα: Ίδρυση παραδοσιακών τυροκομείων, Δημήτρης Ρουκάς, επιστημονικός συνεργάτης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Διαβάστε επίσης:

Πως να αποκτήσετε το ελληνικό σήμα στο γάλα και τα γαλακτοκομικά σας προϊόντα