Το Μελιτζάzz στο Παρίσι – Τελετή απονομής Σήματος και Βραβείων EFFE

Το Μελιτζάzz ήταν εκεί, επιλεγμένο και ενταγμένο στο Δίκτυο EFFE των 760 εκλεκτών καινοτόμων καλλιτεχνικών φεστιβάλ της Ευρώπης, υπό την πρωτοβουλία και την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρώτο “τεχνικό” μέρος των εργασιών, στις εγκαταστάσεις του Google Cultural Intsitute με την υποστήριξη της Google, περιελάμβανε αποτίμηση της προσπάθειας, τρόπους αξιοποίησης του Σήματος ποιότητας και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EFFE, παρουσίαση του Οδηγού των Ευρωπαϊκών φεστιβάλ EFFE.

Το πανηγυρικό μέρος στο Théâtre de la Ville του Παρισιού, στο πλαίσιο του Festival d’Automne à Paris, περιελάμβανε καλλιτεχνικές παραστάσεις, επίσημες παρουσιάσεις και ομιλίες από συντελεστές της προσπάθειας και καλλιτέχνες, απονομή των βραβείων EFFE 2015-2016.

Όλες τις στιγμές δόθηκε η ευκαιρία για δικτύωση των φεστιβάλ, επαφές, γνωριμίες και συζητήσεις με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, ένταξη στην κοινότητα EFFE, δικτύωση και ανάπτυξη δια-φεστιβαλικών και καλλιτεχνικών συνεργασιών.

Η εμπειρία και η ένταξη στην κοινότητα ήταν πολύτιμη για το Μελιτζάzz, αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις πολιτισμού που σχεδιάζονται για την ΝΑ Πελοπόννησο.

 DSC_3174-(Large)