25435υ453265φ

Trophy-Τροφή Challenge 2022: Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο τελικός του καινοτόμου διαγωνισμού αγροδιατροφής

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιείται ο τελικός του Trophy-Τροφή Challenge 2022, του κορυφαίου διαγωνισμού τεχνολογικής καινοτομίας στην αγροδιατροφή, που αποτελεί πρωτοβουλία του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Η μεγάλη εκδήλωση του τελικού φιλοξενείται στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) από τις 18:00 έως τις 20:30. Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας, ο οποίος περιλάμβανε δύο ημέρες bootcamp και 1 ημέρα pitching ο διαγωνισμός φτάνει στο τέλος του.

Kατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης θα αναδειχθούν οι μεγάλοι νικητές του Trophy-Τροφή Challenge για το 2022, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει για τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες τους που βρίσκουν άμεση εφαρμογή στον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ θα πραγματοποιηθούν τρία ενδιαφέροντα panel συζήτησης για τις νέες τάσεις στην αγροδιατροφή:

1.       Το μέλλον του ελληνικού οικοσυστήματος αγροδιατροφικής καινοτομίας

2.       Βιώσιμη γεωργία και έξυπνες λύσεις για το κλίμα -Νέα επιχειρηματικά μοντέλα

3.       Ψηφιακή γεωργία – Η τεχνολογία και η καινοτομία στην ελληνική παραγωγή

Η εκδήλωση του μεγάλου τελικού είναι ανοικτή για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ.

Το Trophy-Τροφή Challenge 2022 υποστηρίζει το ελληνικό οικοσύστημα αγροδιατροφικής καινοτομίας. Προσφέρει στους συμμετέχοντες, που θα διακριθούν, ευκαιρίες δικτύωσης με σημαντικούς φορείς του ελληνικού και διεθνούς οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως το φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο Rutgers. Επιπλέον, παρέχεται εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες τους, πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 30.000€.

Ο διαγωνισμός έχει καθιερωθεί μεταξύ της αγροδιατροφικής κοινότητας, καθώς από το 2019 μέχρι και σήμερα έχει υποστηρίξει 95 start-ups και ομάδες στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές και ερευνητές από 20 πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς και ινστιτούτα. Οι συνολικά 12 νικητές του προγράμματος έχουν κερδίσει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 70.000€, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά ταξίδια στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, λαμβάνοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου επιχειρηματική υποστήριξη και mentoring.