Γνωστό ιδιαίτερα για το κρασί του από λευκά σταφύλια της ποικιλίας ντεμπίνα, το χωριό Ζίτσα στο Νομό Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με ανασκόπηση της ΚΕΟΣΟΕ οι πολλές βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη έναρξη της βλάστησης των αμπελιών.
Οι θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού ήταν πάρα πολύ καλές για την ομαλή εξέλιξη της βλαστικής περιόδου, εκτός του πενθήμερου καύσωνα κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου όπου προκλήθηκαν ζημιές από ηλιοκαύματα σε όλη την αμπελουργική ζώνη.
Ο καιρός την περίοδο του τρύγου ήταν εξαιρετικός και ο τρύγος εξελίχθηκε ομαλά κάτω από ιδανικές συνθήκες.
Τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα μπορεί να επέφεραν μια σημαντική μείωση του φορτίου παραγωγής σε όλη την περιοχή, αλλά είχαν ως αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη ωρίμανση.
Η παραγωγή ποσοτικά και ποιοτικά ήταν πολύ καλή χωρίς προσβολές από ασθένειες. Η Ντεμπίνα στο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής είχε πολύ καλή ωρίμανση με μέσο σακχαρικό τίτλο 12 Be.
Σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ αναμένεται αύξηση της τιμής της Ντεμπίνας για τον ΠΟΠ οίνο.