αναβαθμιδες-βουνο

Webinar: Για μια καλύτερη διαχείριση των αγροτικών προϊόντων των αναβαθμίδων

7 Οκτωβρίου 2020 – Διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με την καλλιέργεια των αναβαθμίδων και των ωφελειών που μπορούν να υπάρξουν από αυτήν σε τοπικό επίπεδο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE TERRACESCAPE.

Τα σεμινάρια του έργου αποσκοπούν στην ενημέρωση πρωτίστως των κατοίκων των νησιών, αλλά και εκείνων της υπόλοιπης Ελλάδας, κυρίως αγροτών, ιδιοκτητών γης, και όσων ασχολούνται με τα προϊόντα της γης (μεταποίηση, καθετοποίηση παραγωγής, εμπορία κ.λπ.).

Tο πρώτο σεμινάριο θα έχει θέμα «Για μια καλύτερη διαχείριση των αγροτικών προϊόντων των αναβαθμίδων». Θα έχει διάρκεια τρεις ώρες και θα υλοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 17:15.

Ειδικότερα θέματα που θα παρουσιασθούν είναι:

  • Βασικές αρχές καλλιέργειας σε αναβαθμίδες
  • Πιστοποίηση των προϊόντων που παράγονται σε αναβαθμίδες
  • Δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης των προϊόντων μέσα από τον Οργανισμό Συμμετοχικής Επιστασίας Γης «Αγρότες του Αιγαίου»
  • Επιτυχημένα παραδείγματα από άλλα μέρη της Ελλάδας, και μεταφορά γνώσεων και συμβουλών από συμμετέχοντες σε αυτά.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν οι Θεοδώρα Πετανίδου και Αθανάσιος Κίζος, καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, και η Φωτεινή Μυλωνά, Αναπληρώτρια Ερευνήτρια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Συμμετοχή στο σεμινάριο: Την ημέρα και ώρα του σεμιναρίου εισάγετε τους κωδικούς (Meeting ID: 947 2073 2582 | Passcode: 554532) εδώ.