διδασκαλια

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Αγροτικά Λύκεια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Ξεκινά την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου η δεύτερη φάση των εγγραφών στις Επαγγελματικές Σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ η οποία θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Το σχολικό έτος 2020-2021 θα λειτουργήσουν έξι Αγροτικές Επαγγελματικές Σχολές και συγκεκριμένα  στα Ιωάννινα, στην Καλαμπάκα, στην Κρήτη (Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου), στη Λάρισα, στο Μαρούσι Αττικής (κτήμα Συγγρού) και στη Νεμέα, με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:

  • Γαλακτοκομία – Τυροκομία, Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων (τηλ. 2651092219, e-mail: galateei@otenet.gr)
  • Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου, ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας (τηλ.24320 22781, e-mail: ogee43@otenet.gr)
  • Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες, ΕΠΑ.Σ. Κρήτης (τηλ. 28920 31259, e-mail: epaskritis@gmail.com)
  • Ζωοτεχνία και
  • Αγροτικά Μηχανήματα, Αβερώφειος ΕΠΑ.Σ. Λάρισας (τηλ. 2410 611093, e-mail: geosxoli@otenet.gr)
  • Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου, ΕΠΑ.Σ. Αμαρουσίου [κτήμα Συγγρού] (τηλ. 2108012701, e-mail: epasmar@otenet.gr)
  • Αμπελουργία – Οινοτεχνία, ΕΠΑ.Σ. Νεμέας (τηλ. 27460 23032, e-mail:epasnemeas@hotmail.gr)

Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό στις ΕΠΑ.Σ. είναι δωρεάν, οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στις Σχολές που λειτουργούν χώροι φιλοξενίας, παρέχεται σε όσους μαθητές πληρούν τα σχετικά κριτήρια, δωρεάν στέγαση και σίτιση.

Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) και επιπέδου 3 και τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Γεωργών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση της παρακολούθησης των εν λόγω  Προγραμμάτων Κατάρτισης.