Ξενάγηση – περιήγηση στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, Σέϊχ Σου

16 Μαρτίου 2019 – Δράση ξενάγησης- περιήγησης στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέϊχ Σου) με σκοπό την επαφή και γνωριμία των πολιτών με τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας για την Διεθνή Ημέρα Δασών- Παγκόσμια Ημέρα Ξύλου.

Εξειδικευμένοι δασικοί λειτουργοί θα ξεναγήσουν και θα δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες για ότι έχει σχέση με το δασικό οικοσύστημα (χλωρίδα, πανίδα κλπ), για τις ωφέλειες που αποκομίζουμε αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει το δάσος.

Η συμμετοχή στη δράση είναι Δωρεάν.

Συγκεκριμένα η δράση αυτή περιλαμβάνει περίπατο στα μονοπάτια Μ4 και Μ3 του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το εξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου (ώρα συγκέντρωσης στις 12.00π.μ.) και τερματισμό στον Ζωολογικά Κήπο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα κατηφορικό και εύκολο μονοπάτι, μήκους περίπου 1,5 χλμ., η κατάβαση του οποίου διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Για την ασφαλή και ευχάριστη περιήγηση στο Δάσος θα πρέπει να εφοδιαστείτε με κατάλληλο ρουχισμό (μακρύ παντελόνι, μποτάκια ή αδιάβροχα παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο πλάτης, φαρμακείο πρώτων βοηθειών και οπωσδήποτε μπουκάλι με νερό κα ελαφρά τροφή).