δασος

Ξενάγηση στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου

21 Μαρτίου 2018 – Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου 2018) το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου, την Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε.,  την Δ/νση Δασών Ν. Καβάλας, το Δασαρχείο Καβάλας και τον Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας διοργανώνει σχετική εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο επισκεπτών Νέστου, που πρόσφατα έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο Καβάλας και έχει ανακαινιστεί και συντηρηθεί. Σε αυτήν θα συμμετέχουν παιδιά από τρεις περιβαλλοντικές ομάδες Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Νέστου και άλλοι προσκεκλημένοι.

Στις δραστηριότητες της εκδήλωσης περιλαμβάνονται ξεναγήσεις στο περιφραγμένο δάσος του Νέστου, ομιλίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τα αντικείμενα των δασικών υπηρεσιών, δραστηριότητες στο πεδίο, Περιβαλλοντικά παιχνίδια κ.α..

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, ψυχαγωγία και ευαισθητοποίηση των παιδιών της περιοχής, καθότι αυτά είναι που θα κληρονομήσουν τον εναπομείναντα δασικό πλούτο της περιοχής και της χώρας μας και χρέος τους θα είναι όχι μόνο να τον διατηρήσουν αλλά να τον αυξήσουν για τις επόμενες γενιές, αποφεύγοντας να επαναλάβουν τα δικά μας σφάλματα, που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2510 222942