Επιχειρηματικές συναντήσεις στην έκθεση τροφίμων και ποτών Alimentaria

25-28 Απριλίου 2016 – Η έκθεση Alimentaria, η οποία θα λάβει χώρα από τις 25 έως και τις 28 Απριλίου 2016 στη Βαρκελώνη, είναι μία από τις σημαντικότερες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Το 2014 η έκθεση σημείωσε ρεκόρ εκθετών 3.800 εκθέτες από όλο τον κόσμο. Επίσης συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών – 140.000 επισκέπτες – το 30% εξ’ αυτών ήταν από τρίτες χώρες.

Στο πλαίσιο της Alimentaria 2016 σημαντική έμφαση θα δοθεί στη διεθνοποίηση, την καινοτομία, τη γαστρονομία καθώς και στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων στον κλάδο τροφίμων & ποτών.

Η ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. μέλος του Ευρωπαϊκού  Δικτύου Ολοκληρωμένης Επιχειρηματικής υποστήριξης “Enterprise Europe Network – Hellas”, προσκαλεί εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές / τεχνολογικές δραστηριότητές τους στον Eυρωπαϊκό χώρο, να συμμετέχουν στη Διεθνή Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων (Alimentaria 2016) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη (Ισπανία) στις 27 Απριλίου 2016.

Η εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων διοργανώνεται από τον Οργανισμό για την Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ACCIO) που εδρεύει στη Βαρκελώνη – Καταλονία, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Β2Β – Προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β ιδιαίτερη έμφαση θα δωθεί στα καινοτόμα τρόφιμα καθώς και στη γεωργική επεξεργασία τροφίμων, στις νέες τάσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών όπως επίσης και στη διατροφή (υγεία και ευεξία).

Στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων που διοργανώθηκε το 2014 υπήρχαν 281 συμμετέχοντες από 18 χώρες και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600 συναντήσεις.

Οφέλη συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (Β2Β)

Μέσω της συμμετοχής στο Β2Β, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα:

  • Nα προσεγγίσουν νέους πελάτες
  • Να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα
  • Να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους
  • Να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές / τεχνολογικές συνεργασίες στον ευρωπαϊκό χώρο.

Κόστος συμμετοχής

Για τη συμμετοχή και την πραγματοποίηση συναντήσεων δεν υπάρχει κόστος.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής καλύπτονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Είσοδος στη διεθνή έκθεση

Για τους συμμετέχοντες στο Β2Β: Οι διοργανωτές του Β2Β θα παρέχουν σε όλους τους εκπροσώπους επιχειρήσεων που θα έχουν επιβεβαιωμένα ραντεβού στις επιχειρηματικές συναντήσεις δωρεάν είσοδο στην έκθεση για μία μόνο ημέρα (27 Απριλίου 2016)

Επίσης θα υπάρξει έκπτωση 50% στο κόστος εισόδου της έκθεσης για μία μόνο ημέρα (27 Απριλίου 2016), για ένα επιπλέον άτομο – συνοδό – των εκπροσώπων επιχειρήσεων με επιβεβαιωμένα ραντεβού στις επιχειρηματικές συναντήσεις.

Διαδικασία συμμετοχής στην εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε κάνοντας απευθείας εγγραφή στην ειδική ιστοσελίδα της εκδήλωσης επιχειρηματικών συναντήσεων, είτε επικοινωνώντας με την ΑΝΚΟ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, μέλος του δικτύου Enteprise Europe Network, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 24610 24022 και e-mail: info@anko-eunet.gr

Το Enterprise Europe Network – Hellas είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης στην Ελλάδα αποτελούμενο από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στο χώρο της καινοτομίας και των ΜΜΕ.

Το Enterprise Europe Network – Hellas, μέλος του αντίστοιχου πανευρωπαϊκού δικτύου, παρέχει υπηρεσίες διεθνούς επιχειρηματικής συνεργασίας, ενημέρωσης για Ευρωπαϊκές πολιτικές, υπηρεσίες για την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνολογίας καθώς και υπηρεσίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για Έρευνα και Τεχνολογία.